Spalio 9 d. gimnazijoje buvo minima „Pasaulinė košės diena". Akcijoje dalyvavo pradinių klasių mokiniai ir mokytojai, kurie buvo supažindinti su košės svarba žmogaus organizmui. Vaikai mielai skanavo avižinę košę, buvo apdovanoti dovanėlėmis. Remiantis apklausos duomenimis, ant kas penkto lietuvio pusryčių stalo puikuojasi košė, kas antras Lietuvos gyventojas dieną pradeda sumuštiniu su sūriu ar dešra. Tokie lietuvių mitybos įpročiai neduoda ramybės dietologams. Pasak jų, siekdami atrodyti ir jaustis puikiai, kiekvieną dieną žmonės turėtų pradėti ne nuo sumuštinių, kepinių ar saldžių gėrimų, tačiau nuo maistingos ir energijos visai dienai suteikiančios košės, pavyzdžiui, avižų. Dėkojame UAB „Malsena" ir Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijai už iniciatyvą.
Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ingrida Aleknienė